Maanantai, 10.12.2018 
Jutta
Maakunta

Lehtien poisto kadulta on kiinteistöjen vastuulla, Joensuun kaupunki muistuttaa - laiminlyönnistä voi tulla sakko

  • Arttu Koistinen
  • Mikko Makkonen
Arkistokuva Arkistokuva

Puista putoavien lehtien poisto kuuluu kadun vieressä olevan tontin omistajan tai vuokralaisen velvoitteisiin.

Joensuun kaupunki huolehtii katujen puhtaanapidosta kaupungin julkisten kiinteistöjen ja yleisten alueiden, kuten puistojen kohdilla. Kaikilla muilla katualueilla lehtien poisto on kadun viereisen tontin omistajan tai vuokralaisen tehtävä, kaupunki toteaa tiedotteessaan.

- Lehdet voivat olla hyvin liukkaita, mikä lisää riskiä erilaisille onnettomuuksille, ja kadulle kertyneet lehdet myös estävät sadeveden pääsyn kaivoihin, lisäävät epäsiisteyttä ja pilaavat katujen rakenteita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joensuun kaupungin mukaan laiminlyönnistä voi seurata vahinkotapauksessa korvausvaatimus kiinteistölle tai sakkorangaistus. Katualueen puhtaanapidosta kannattaakin huolehtia hyvin.

Puhtaanapitoon kuuluu lian, lehtien, irtonaisten esineiden ja rikkaruohojen poistaminen. Tontinomistajalle tai vuokralaiselle kuuluu kadun puhtaanapito tontin rajasta katualueen keskilinjaan saakka, kaupunki muistuttaa.

- Lisäksi tontinomistajan on huolehdittava enintään kolmen metrin etäisyydelle tontin rajasta ulottuvan viherkaistan ja ojan alueella kasvillisuuden eli käytännössä nurmialueen leikkaamisesta ja siistinä pitämisestä.

Katualueella kevyen liikenteen väylän ja ajoradan välisen viherkaistan puhtaanapito sen sijaan on kaupungin vastuulla, tiedotteessa todetaan.

Lisää tilaajille:

Kadun puhtaanapitovastuu tulee monelle "uutisena" - katso mikä alue kuuluu kenellekin Joensuussa

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa