Sunnuntai, 21.7.2019 
Hanna, Johanna, Jenni
Maakunta

Hevonen ja lampaat kuolivat nälkään, koirat kituivat ravinnotta Outokummussa - naiselle kolme vuotta eläintenpitokieltoa

  • Hanna Käyhkö
  • Juha Inkinen
37-vuotias outokumpulaisnainen määrättiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa runsaan kolmen vuoden eläintenpitokieltoon sekä päiväsakkoihin. Tuomio tuli Outokummussa pari vuotta sitten paljastuneesta eläinrääkkäystapauksesta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Outokummussa maatilalla asuneen pariskunnan mies oli muuttanut pois toukokuussa 2016. Miehen ja naisen yhteisessä omistuksessa olleet kaksi suomenajokoiraa, kaukasianpaimenkoira, neljä lammasta ja hevonen olivat käräjäoikeuden näkemyksen mukaan jääneet tuolloin vaille tarpeellista hoitoa ja ravintoa.

Tilalle tehtiin eläinsuojelutarkastaus marraskuussa 2016. Kiinteistöllä olleet koirat olivat aliravittuja eikä niille ollut tarjolla ruokaa tai vettä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eläinsuojista löytyi kaksi nälkään kuollutta lammasta, jotka olivat sairaalloisen laihoja. Kuolleiden lampaiden seassa oli kaksi elävää lammasta, jotka nekin olivät laihoja, likaisia ja jätetty keritsemättä.

Samoin hevosen pitopaikasta löytyi pariskunnan yhteisomistuksessa ollut hevonen, joka oli kuollut nälkään.

Eläinsuojeluviranomaisten mukaan koirien, lampaiden ja hevosen pitopaikat olivat erittäin likaiset ja hoitamattomat.

Syyttäjä haki tuomiota sekä miehelle että naiselle, mutta käräjäoikeus päätyi siihen, että eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen oli lopulta jäänyt naisen vastuulle.

Outokumpulaisnaiselle tuomitiiin rangaistukseksi 35 päiväsakkoa, joka naisen tuloilla tietää 385 euron sakkoa. Nainen määrättiin myös eläintenpitokieltoon 1.11.2021 asti. Kielto koskee kaikkia eläimiä.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa