Torstai, 23.5.2019 
Lyydia, Lyyli
Maakunta

Käräjät jatkuvat: Tappoiko nyt 41-vuotias ilomantsilaismies Jari Pesosen vuonna 2005? - näin tapahtumat poliisin mukaan etenivät

  • Anni Kuittinen
  • Mikko Makkonen
Syyttäjän mukaan Jari Pesosen ruumis kuljetettiin heti surmayönä tämän autiotilan maakellariin, josta se kuitenkin siirrettiin heti seuraavana päivänä. Syyttäjän mukaan Jari Pesosen ruumis kuljetettiin heti surmayönä tämän autiotilan maakellariin, josta se kuitenkin siirrettiin heti seuraavana päivänä.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus jatkaa tänään käsittelyä, jossa 41-vuotiasta miestä syytetään ilomantsilaisen, vuonna 2005 kadonneen Jari Pesosen taposta.

Keskusrikospoliisi avasi tapauksen uudelleen noin vuosi sitten. Siihen asti Pesosen tapausta oli tutkittu pääosin kadonneena henkilönä.

Syyttäjän mukaan Jari Pesonen tapettiin autoon matkalla Ilomantsista Joensuuhun, ja ruumis kätkettiin tämän jälkeen ensin autiotilan maakellariin ja sen jälkeen siirrettiin maastoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tutkinnan aikana poliisi on epäillyt Pesosen taposta yhteensä viittä eri ihmistä. Heistä nyt taposta syytettynä oleva henkilö on ollut vangittuna tammikuusta lähtien. Muiden neljän osuudessa poliisi ei tutkinnan edetessä enää epäillyt rikosta. Heitä kaikkia kuullaan nyt oikeudessa todistajina.

Tiistaina oikeudessa kuultiin kahta todistajaa, joista toinen oli tapahtumayönä autoa kuljettanut syytetyn silloinen avopuoliso. Toinen kuultava oli tapahtumayönä autossa mukana ollut mies.

Esitutkinnassa osa todistajista kertoi pelon syyksi sille, että he kertovat tapahtumista vasta nyt 13 vuoden jälkeen. Pesonen katosi elokuun 18. ja 19. päivän välisenä yönä vuonna 2005. Hän oli katoamishetkellä 27-vuotias.

Alla tapahtumat koostettuna sen mukaan, mitä poliisi esitutkinnan perusteella epäilee. Kuvan saa suuremmaksi siitä klikkaamalla.

Muokattu 21.11.2018 kello 14.20: Alla olevassa grafiikan alussa on väärä kuva Ilomantsissa sijaitsevasta pub Montusta. Oikeasti Monttu sijaitsi vuonna 2005 lähistöllä saman tien varrella.

Lue lisää aiheesta:

Syyttäjä vaatii Jari Pesosen taposta epäillylle vähintään 10 vuotta vankeutta - Karjalainen seurasi oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä

Jari Pesosen ruumis on yhä kateissa, syyttäjä vaatii epäillylle 10 vuoden tuomiota

Kuvat: Poliisi epäilee, että 13 vuotta sitten kadonneen miehen ruumis piilotettiin autiotalon maakellariin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa