Lauantai, 26.9.2020 
Kuisma
Maakunta

Vehkalahden S-marketin liikennejärjestelyt turvallisemmiksi

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Vehkalahden S-marketin liikennejärjestelyt paranevat, mutta vasta keväällä. Vehkalahden S-marketin liikennejärjestelyt paranevat, mutta vasta keväällä.

Paljon vaarallisia tilanteita ja pelkoa aiheuttaneita liikennejärjestelyjä muutetaan Joensuun Vehkalahdella olevan S-marketin ympäristössä, mutta vasta keväällä. Ongelmana on risteys, jonka kautta kaupalle kulkevat ajoneuvot, jalankulkijat ja polkupyöräilijät, eikä risteyksessä ole suojatietä. Nykyinen tilanne heikentää liikenneturvallisuutta.

Osa ongelmista juontaa siitä, että varsinainen tieliittymä kaupalle ja kevyen liikenteen väylä on suunniteltu Mintunkadulle, jota ei ole vielä rakennettu, koska on odoteltu uuden asuntoalueen rakentamisen aloitusta.

Osapuolet ovat nyt sopineet uusista järjestelyistä. Lemminkäinen Talo oy rakentaa Mintunkadun niin, että S-marketin tilapäinen liittymä voidaan poistaa toukokuun puoliväliin mennessä. Kaupunki rakentaa samassa yhteydessä kevyen liikenteen väylän Mintunkadun ja Vehkalahdentien välille sekä keskisaarekkeellisen suojatien Kuhasalontien yli. PKO rakentaa uuden liittymän marketilta Mintunkadulle ja poistaa tilapäisen liittymän. PKO myös aitaa kaupan tontin siten, että liikenne ohjautuu uudelle liittymälle.

Rakennustöihin voidaan ryhtyä vasta keväällä, koska katujen päällystäminen ei onnistu talvella, eikä saarekkeiden rakentaminen ja Kuhasalontien leventäminen onnistu maan ollessa jäässä. Tilapäisen liittymän kohdalle tullaan kuitenkin asentamaan pikimmiten tilapäinen ”lapsia tiellä”·-liikennemerkki, jolla pyritään herättämään autoilijoita tarkkailemaan ympäristöään. Samalla harkitaan myös pysyvää 40 km/h nopeusrajoitusta Kuhasalontielle.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi