Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Maakunta

Nälkävuosi-elokuvan teko lykkääntyy - rahoittaja vetäytyi pois viime hetkellä

  • Olli Sorjonen
  • Pentti Väistö
Elokuvaa on tarkoitus kuvata muun muassa Pielisen museossa. Elokuvaa on tarkoitus kuvata muun muassa Pielisen museossa.

Kirjailija Aki Ollikaisen menestysromaanin filmatisointi lykkääntyy. Nälkävuosi-elokuvaa oli määrä kuvata Pielisen museolla Lieksassa ja muuallakin Pohjois-Karjalassa sekä alkutalvesta että tulevana kesänä.

Alun perin kuvauksia suunniteltiin jo helmikuulle 2018. Lucy Loves Drama Oy:n tuottaja Oskari Huttu kertoo, että viivästys johtuu tällä kertaa siitä, että yksi rahoittajista vetäytyi hankkeesta yllättäen viime tipassa.

– Viime vuoden lopussa, kesken jo käynnistettyjen kuvausvalmistelujen, viimeisenä mukaan tullut rahoittaja yllättäen vetäytyi, ja sen seurauksena joudumme lykkäämään kuvausten aloitusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Rahoituskuvioiden toivotaan selviävän pian.

– Nyt lähikuukausina selviää, millä aikataululla saamme tämän aukon loppurahoituksessa katettua, jolloin näemme, että aloitetaanko kuvaukset vuonna 2019 kesäjaksolla vai vuonna 2020 talvikuvauksilla.

Elokuvan ohjaa Mikko Kuparinen. Sen ovat käsikirjoittaneet Kuparinen ja Jan Forsström. Nälkävuosi kertoo nimensä mukaisesti Suomen nälkävuosista 1867–1868.

Toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola ja toimittaja-ohjaaja Mika Niva kuvaavat puolestaan Pohjois-Karjalassa vielä alkuvuonna. Kyseessä on kokonaan uusi sarja, ei jatko-osa Peltsin kova vuosi -ohjelmalle.

– Sen verran voi paljastaa, että syvälle metsään mennään.

Ylen sarjan kuvaa Korpipajan Juha Korhonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi