Maanantai, 21.10.2019 
Ursula
Maakunta TILAAJILLE

Ritva Vuoripuu oli 14-vuotiaana matkalla tansseihin, kun vene upposi yhdessä Suomen sisävesien pahimmista onnettomuuksista

  • Marja Nyman
  • Juha Inkinen
Ritva Vuoripuu-Vainio, 74, muistaa silloisen hautajaistilaisuuden hyvin. -Kun 15 valkoista arkkua laskettiin yhtä aikaa vierekkäin maan multiin, se oli kuin painajaista. Asiasta puhuminen on minua auttanut, hän sanoo. Eilen perjantaina hän osallistui Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen. Ritva Vuoripuu-Vainio, 74, muistaa silloisen hautajaistilaisuuden hyvin. -Kun 15 valkoista arkkua laskettiin yhtä aikaa vierekkäin maan multiin, se oli kuin painajaista. Asiasta puhuminen on minua auttanut, hän sanoo. Eilen perjantaina hän osallistui Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen.

Ritva Vuoripuu-Vainio pääsi puhumalla yli Paalasmaalla 60 vuotta sitten sattuneesta veneonnettomuudesta.

Sisävesien tuhoisimpiin onnettomuuksiin kuuluvassa Paalasmaan veneturmassa menehtyi 15 nuorta 60 vuotta sitten. Paalasmaan saaristossa vietettiin leppoisaa sunnuntaita, Mikkelinpäivää. Oli 4. päivä lokakuuta vuonna 1959. Työn uuvuttama aikuisväki lepäili, nuoriso suunnitteli vauhdikkaampaa iltaa.

Tutustu 5e viisi viikkoa Lue juttu hintaan 0,95 eur

Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.


  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa