Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Maakunta TILAAJILLE

Ritva Vuoripuu oli 14-vuotiaana matkalla tansseihin, kun vene upposi yhdessä Suomen sisävesien pahimmista onnettomuuksista

  • Marja Nyman
  • Juha Inkinen
Ritva Vuoripuu-Vainio, 74, muistaa silloisen hautajaistilaisuuden hyvin. -Kun 15 valkoista arkkua laskettiin yhtä aikaa vierekkäin maan multiin, se oli kuin painajaista. Asiasta puhuminen on minua auttanut, hän sanoo. Eilen perjantaina hän osallistui Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen. Ritva Vuoripuu-Vainio, 74, muistaa silloisen hautajaistilaisuuden hyvin. -Kun 15 valkoista arkkua laskettiin yhtä aikaa vierekkäin maan multiin, se oli kuin painajaista. Asiasta puhuminen on minua auttanut, hän sanoo. Eilen perjantaina hän osallistui Juuassa järjestettyyn muistotilaisuuteen.

Ritva Vuoripuu-Vainio pääsi puhumalla yli Paalasmaalla 60 vuotta sitten sattuneesta veneonnettomuudesta.

Sisävesien tuhoisimpiin onnettomuuksiin kuuluvassa Paalasmaan veneturmassa menehtyi 15 nuorta 60 vuotta sitten. Paalasmaan saaristossa vietettiin leppoisaa sunnuntaita, Mikkelinpäivää. Oli 4. päivä lokakuuta vuonna 1959. Työn uuvuttama aikuisväki lepäili, nuoriso suunnitteli vauhdikkaampaa iltaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?


Tutustu 5e viisi viikkoa
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä