Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Maakunta

Pitkän uran Pohjois-Karjalan pankki- ja yrityssektorilla tehnyt Risto Ore menehtyi 78-vuotiaana

  • Pasi Koivumaa
  • Anniriitta Tolvanen
Risto Ore johti kymmenien vuosien ajan puhetta myös Punamusta Media Oyj:n eli entiseltä nimeltään Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin yhtiökokouksissa. Risto Ore johti kymmenien vuosien ajan puhetta myös Punamusta Media Oyj:n eli entiseltä nimeltään Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin yhtiökokouksissa.

Pitkän uran Pohjois-Karjalan pankki- ja yrityssektorilla tehnyt Risto Ore on kuollut. 78-vuotias Ore menehtyi keskiviikkoaamuna kesäpaikallaan Joensuun Suhmurassa äkilliseen sairauskohtaukseen, vahvistetaan Karjalaiselle hänen perhepiiristään.

Risto Ore teki pitkän pankkiuran 1960-luvulta alkaen Suomen Yhdyspankissa päättyen omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal Oy:n Etelä-Suomen aluejohtajaksi vuosina 1994-2001, jona aikana hän muutti pääkaupunkiseudulle. Näiden työtehtäviensä jälkeen hän teki vielä pitkän uran erilaisissa kiinteistöalan tehtävissä toimien muiden muassa Laakkonen Yhtiöiden kiinteistöjohtajana aina viime vuosiin saakka.

Ore oli myös pitkäaikainen hallituksen jäsen Broman Group Oy:ssä sekä Salomaa-säätiössä, jonka yksi perustajajäsen hän oli. Hänellä oli elämänsä aikana myös lukuisia muita hallitusjäsenyyksiä sekä luottamustehtäviä. Ore toimi muiden muassa 48 yhtiön ja järjestön tilintarkastajana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Takavuosina Ore oli näkyvä hahmo myös Joensuun kunnallispolitiikassa. Hän oli kokoomuksen kaupunginvaltuutettu vuosina 1973-86 sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja vuosina 1981-86.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi