Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Maakunta

Hiiripöllö ei tuottanut suuria vaikeuksia - Tiedätkö, mikä lintu lentää Karjalaisen lintuvisan 3. tehtävässä?

  • Hannu Kauhanen
  • Hannu Kauhanen
Edellisen kierroksen kuvassa lensi hiiripöllö. Edellisen kierroksen kuvassa lensi hiiripöllö.

Karjalaisen tämän kevään Lintuvisan toisella kierroksella saatiin 756 vastausta. Kuvassa olleen hiiripöllön tunnisti 604 vastaajaa. Yleisimmät väärät vastaukset olivat varpushaukka (66 vastausta), hiiirhaukka (17), tuulihaukka (14) ja kanahaukka (10). Kaikkiaan kahdeksaa lajia ehdotettiin.

Lukijoiden tehtävänä on määrittää viikoittain julkaistavassa kuvassa oleva lintu. Kuvat ovat helpohkoja, joskin joukkoon saattaa eksyä muutama vaikeampikin tehtävä ja erikoisempi kuvakulma.

Ohessa Lintuvisan kuva numero 3. Mikä lintu lentää kuvassa?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

lintuvisa3Karjalainen20200314 Lintuvisan kuva numero 3. Mikä mustavatsainen lintu lentää? 

{desktop} {/desktop}
{!desktop} {/desktop}

Pääset vastaamaan painamalla tästä linkistä

Vastaaminen tapahtuu joko Karjalaisen verkkosivuilla tai postikortilla. Kuva julkaistaan osoitteessa karjalainen.fi/linnut, jossa nettivastaajan on rekisteröidyttävä ennen ensimmäistä vastausta kirjautumislomakkeella. Tällöin vastaaja saa oman vastaajakoodin, joka lähetetään myös vastaajan sähköpostiin. Koodia on käytettävä koko kilpailun ajan.

Jokaiseen kuvaan voi vastata vain kerran, eikä vastausta voi muuttaa.

Postikortit lähetetään osoitteeseen Lintuvisa, Karjalainen, PL 99, 80141 Joensuu. Mukaan on liitettävä nimi, osoite ja puhelinnumero.

Korttivastausten on oltava perillä viimeistään ensi viikon torstaina eli 19. maaliskuuta. Samana päivänä kello 12 päättyy myös internetvastausten jättöaika.

Arvomme joka viikko kaikkien lintulajin oikein tunnistaneiden kesken Lintuopas – Euroopan ja Välimeren alueen linnut -teoksen.

Lisäksi arvomme joka viikko kaksi Kolo designin linnunpönttöä. Koko kilpailun voittaja saa noin sadan euron arvoisen kiikarin. Pääpalkinnon arvontaan osallistuvat kaikki ne, jotka ovat saaneet eniten lintulajeja oikein.

Toisella kierroksella Lintuoppaan voitti Veli Hiltunen Hammaslahdesta. Kolo design -linnunpöntöt menivät Juha Pääkköselle Joensuuhun ja Leena Ahoselle Valtimoon.

Tunnistelemisiin!

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi