Torstai, 3.12.2020 
Meri, Vellamo
Maakunta

Avantosaunat, elokuvateatterit ja monet muut ajanviettopaikat sulkeutuvat Pohjois-Karjalassa toistaiseksi - kuntosaliyritykset pyrkivät pysymään auki

  • Jani Leinonen
  • Niko Jouhkimainen
Joensuun Jääkarhujen toimipaikka Vehkalahdella on suljettu toistaiseksi. Joensuun Jääkarhujen toimipaikka Vehkalahdella on suljettu toistaiseksi.

Suomen hallitus kertoi eilen voimakkaista toimista, joilla koronaviruksen leviämistä pyritään estämään. Valtioneuvosto linjasi, että yli kymmenen hengen kokoontumiset kielletään koronavirusepidemian takia valmiuslailla keskiviikosta alkaen. Kielto ei kuitenkaan koske yrityksiä ja niiden asiakkaita, ellei kyse ole varta vasten järjestetystä tilaisuudesta. Linjaus vaikuttaa kuitenkin jo tässä vaiheessa yritysten ja yhteisöjen toimintaan myös Pohjois-Karjalassa.

Esimerkiksi suureen suosioon noussut avantouintiharrastus jää toistaiseksi tauolle: lähes kahdentuhannen jäsenen Joensuun Jääkarhut sulki saunansa tiistaina. Jääkarhut täsmentää jäsenilleen, että edes avoimena pidettävään avantoon ei saa tässä tilanteessa mennä.

Pyhäselän avantouimareiden sauna Reijolassa suljettiin jo maanantaina, ja Kontiolahden Avantouimareiden sauna Kontioniemessä hiljenee puolestaan tämän päivän jälkeen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myöskään elokuviin ei seuraavien viikkojen aikana pääse. Elokuvateatterikeskus Tapiota pyörittävä Savon Kinot on sulkenut elokuvateatterinsa Joensuussa, Savonlinnassa, Iisalmessa, Varkaudessa ja Kiteellä. Kaikki esitykset on peruttu jo tiistaista lähtien.

Ilomantsissa Kino-Mantsi ei järjestetä elokuvanäytäntöjä ollenkaan maalis- ja huhtikuun aikana.

Joensuun kuntosaleista Kuntokeskus Energy tiedotti tiistaiaamuna asiakkailleen, että kuntosali pysyy toistaiseksi avoimena.

- Energyn kuntosalitoiminta perustuu pääosin omaehtoiseen liikunnan järjestämiseen, joten kyseessä ei ole organisoitu julkinen toiminta, Energy perustelee tilannetta asiakastiedotteessa.

Ryhmäliikuntatunteja Energy aikoo järjestää supistetulla osallistujamäärällä siten, että osallistujamäärä rajoitetaan yhdeksään henkilöön.

Kuntosali EasyFit kirjoittaa Facebookissa, että sali pysyy auki toistaiseksi. EasyFitin yrittäjät Toni ja Joni Ilmakari vetovat asiakkaisiinsa, etteivät nämä tauottaisi asiakkuuksiaan.

- Rehellisyyden nimissä yrityksellämme ei ole varaa tai mahdollisuutta tauottaa asiakkuuksia kriisin keskellä. Kriisistä huolimatta meille tulevat kuukausittaiset laskut maksettavaksi ja mikään vakuutus ei korvaa, jos joudumme sulkemaan ovet ja voi edessä olla konkurssi. Päästäksemme tämän vaikean ajan yli pyydämme, että jatkaisit asiakkuuden maksamista, jos se on sinulle taloudellisesti mahdollista, Ilmakarit vetoavat.

Kiteellä toimiva Valmennuskeskus Viilinki kertoo myös Facebookissa, että kuntosali on avoinna normaalisti.

- Mahdollinen salin sulkeminen väliaikaisestikin voi olla loppu Valmennuskeskus Viilinkille, sillä kuukausikulut (vuokra, sähkö, vesi, laitelyhennykset yms.) pyörivät edelleen, yrittäjät Tintta Lintumäki-Karhapää, Aki Halttunen ja Miika Karhapää viestittävät.

Raatekankaalla sijaitseva Liikuntakeskus Energy tiedotti, että halli on suljettuna keskiviikosta eteenpäin näillä näkymin huhtikuun 13. päivään saakka. Joensuun Kuntokeidas sen sijaan on ainakin tässä vaiheessa avoinna normaalisti. Kauppakeskus Metropolissa sijaitseva Viihdekeilahalli Cosmic ei ole myöskään tiedottanut muutoksista aukioloaikoihin.

Pilkossa toimiva Ote-kiipeilykeskus on päättänyt sulkea ovensa keskiviikosta lähtien. Raatekankaalla sijaitseva Lasten sisäleikkipuisto HopLop on jo sulkeutunut toistaiseksi.

Ravintolat, baarit ja hotellit saavat olla auki, mutta vähentyneen asiakasmäärän vuoksi aukioloaikoihin voi tulla muutoksia. Myös kauppakeskukset saavat olla auki.

- Tiedoksi, että ravintoloissa käynti on sallittua, vaikka valmiuslaki astuu voimaan, pizzeria Roihu muistuttaa asiakkaitaan Facebookissa.

Joensuun keskustaan viime syksynä avautunut huoneistohotelli Lietsu myöntää, että edessä on suuria muutoksia tavalla tai toisella.

- Lietsu on palvellut vieraitaan tasan 100 päivän ajan. Samalla hetkellä, kun eilen vastaanotimme tämän asiakasarvion, oli seuraavien 100 päivän majoitusvarauksista peruuntunut reilun vuorokauden sisällä 95 prosenttia, yritys viestittää Facebookissa.

Isossa Myyssä sijaitseva Huonepakopeli Joensuu tiedottaa, että yrityksen ovet on suljettu toistaiseksi.

Pohjois-Karjalan laskettelukeskukset Mustavaara ja Koli ovat toistaiseksi avoinna. Suomen Hiihtokeskus on laatinut hiihtokeskuksille ja laskettelijoille toimintaohjeet, joissa kerrotaan esimerkiksi, että hisseihin saa mennä vain samaan perheeseen tai seurueeseen kuuluvien kanssa.

Tulevana lauantaina Carelia-salissa Joensuussa oli määrä järjestää kaksi loppuunmyytyä Sami Hedbergin stand up -keikkaa, mutta ne on nyt peruttu.

Lisää aiheesta:

Poikkeustila hiljentää Suomen – yli 10 ihmisen kokoontumiset kielletään, vierailuja vanhainkodeissa rajoitetaan, koulut etäopetukseen

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi