Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Maakunta

Itä-Suomen yliopisto syventää työelämäyhteistyötä tohtorikoulutuksessa: Kaksikymmentä jaettua tehtävää haussa

  • Arttu Koistinen

Työelämätohtorijärjestelmä on Itä-Suomen yliopiston uusi koulutusavaus, jolla vahvistetaan tohtoriopintojen työelämäyhteyksiä, yliopisto tiedottaa.

Kesäkuussa avautuvassa haussa on auki yhteensä 20 nuoremman tutkijan paikkaa yliopiston kaikilla aloilla ja kaikissa tohtoriohjelmissa. Yliopisto rahoittaa jokaisen palkattavan tutkijan kustannuksista puolet.

– Tavoitteena on, että meiltä valmistuneiden tohtoreiden osaamista voidaan tulevaisuudessa hyödyntää nykyistä vielä laajemmin elinkeinoelämässä ja muualla yhteiskunnassa. Haluamme uusilla jaettujen nuoremman tutkijan tehtävillä tukea erityisesti niitä väitöskirjan tekijöitä, joiden jatko-opinnot ovat jääneet yliopiston ulkopuolelle työllistymisen vuoksi kesken, akateeminen rehtori Tapio Määttä kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Työelämätohtorijärjestelmään valittavat tekevät väitöstutkimusta yliopistossa nuoremman tutkijan tehtävässä ja samanaikaisesti toisen työnantajan palveluksessa.

Nuoremman tutkijan tehtävä edellyttää toisen työnantajan sitoutumista rinnakkaisesta työsuhteesta ja siitä, että tutkija voi käyttää työaikansa täysimääräisesti väitöstutkimukseen.

Toinen työnantaja voi olla esimerkiksi yritys, järjestö, tutkimuslaitos, kunta tai muu julkisen sektorin toimija.

– Kyseessä on uusi tohtoriopintojen rahoitusjärjestelmä, jossa palkan maksavat sekä yliopisto että toinen työnantaja. Järjestelmästä rahoitettavien tulee olla Itä-Suomen yliopiston jatko-opiskelijoita ja heidän tulee täyttää kyseisen tohtoriohjelman opiskelijavalinnan kelpoisuusvaatimukset ja valintaperusteet, Määttä toteaa.

Työelämätohtorijärjestelmään haettavana olevat nuoremman tutkijan tehtävät täytetään vähintään vuodeksi, enintään neljäksi vuodeksi 1.1.2021 alkaen. Tehtävien haku päättyy 31. elokuuta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi