Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Maakunta

Lieksassa keskiviikkona kolme uutta koronatartuntaa - uusia tartuntaketjuja ei ole tiedossa

  • Jentta Ilanmaa
  • Varpu Strengell
Testiin on syytä hakeutua lievissäkin oireissa. Testiin on syytä hakeutua lievissäkin oireissa.

Lieksassa on viimeisen viikon aikana todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Lieksan kaupunki.

Kolme viimeisintä tartuntaa on todettu virukselle altistuneilla ja karanteenissa jo olleilla henkilöillä keskiviikkona 25.11.

Viikon sisällä ilmenneistä tartunnoista kolme liittyy matkustamiseen sekä ulkomailla että kotimaassa. Osa tartunnoista on todettu ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Karanteenien ansiosta tartunnoista ei ole päässyt muodostumaan uusia tartuntaketjuja. Tällä hetkellä Lieksassa on määrätty karanteeniin kymmenkunta virukselle altistunutta henkilöä, kaupunki tiedottaa.

Lieksan kaupungin valmiusryhmä suosittelee, että kasvomaskeja käytetään sisätiloissa, jos turvavälejä ei pystytä pitämään.

- Siun soten ikäihmisten asumispalveluissa jatketaan jo voimassa olevien suojatoimien käyttöä ja toivotaan, että läheistensä luona vierailevat ihmiset sopisivat vierailuajat etukäteen, jotta vierailut saadaan järjestettyä jouhevasti. Ilman etukäteen ilmoittamista on mahdollista, että vierailijat joutuvat odottamaan vierailulle pääsyä pitkäänkin, jos hoivayksikön hoitajat ovat kiinni muissa tehtävissä, eivätkä ihan heti ennätä ovea avaamaan, kaupungin valmiusryhmästä muistutetaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi