Perjantai, 15.1.2021 
Solja
Maakunta

Siun soten toimialueella todettiin viime viikon aikana 40 koronatapausta, joista valtaosa Joensuussa ja Lieksassa - katso, missä julkisissa paikoissa olet voinut altistua koronavirukselle

  • Jani Leinonen
  • Marko Puumalainen
Koronavirusta testataan Joensuussa muun muassa raviradan parkkipaikalla. Koronavirusta testataan Joensuussa muun muassa raviradan parkkipaikalla.

Siun soten toimialueella eli Pohjois-Karjalassa ja Heinävedellä todettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisterin mukaan viime viikolla 40 koronatapausta. Tartuntatapauksista 31 rekisteröitiin Joensuuhun ja viisi Lieksaan.

Edellisellä viikolla koronatartuntojen vastaava määrä oli 53, joista kahta vaille kaikki olivat Joensuussa.

THL:n koronakartan mukaan koko Siun soten toimialueen on todettu edellisen kahden viikon aikana 91 koronatartuntaa. Siltä ajalta ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on 55,6.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Edellisen kahden viikon ajalta Siun soten toimialueen ilmaantuvuusluku on koko itäisen Suomen suurin, mutta kuitenkin huomattavasti pienempi kuin koko suomen 91,8.

Siun sote tiedotti lauantaina yhdeksästä ja sunnuntaina kahdeksasta uudesta koronavirustartunnasta. Lauantain tartunnoista lähes kaikki olivat Joensuussa, kun taas sunnuntain tartunnat painottuivat Lieksaan.

Koko epidemian aikana Siun soten toimialueella on havaittu 234 koronatapausta, jotka jakautuvat kuntakohtaisesti seuraavasti: Joensuu 150, Lieksa 38, Liperi 10, Kitee 9, Kontiolahti 6, Juuka 5, Tohmajärvi 5. Uusimpana vähintään viiden tapauksen listalle ilmestyi viime viikolla Juuka.

Muissa kunnissa koronatapauksia on todettu 0-4, joten ne eivät näy THL:n listauksessa.

Kontiolahdella Varparannan koulun opettajia ja noin 30 oppilasta on altistunut koronatartunnalle. Altistuneet on määrätty tartuntatautilain mukaiseen kymmenen päivän karanteeniin.

Siun soten toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen arvioi, että karanteeneissa oli viikonloppuna Pohjois-Karjalassa kaikkiaan 400–500 ihmistä.

Eilisestä sunnuntaista lähtien kaikki yli 20 henkilön yleisötilaisuudet on kielletty Joensuun, Lieksan ja Kontiolahden kuntien alueella aluehallintoviraston päätöksellä. Kielto on voimassa tällä erää tulevaan sunnuntaihin asti.

Muualla Pohjois-Karjalassa voimassa ovat määräykset, jotka Itä-Suomen aluehallintovirasto antoi pari viikkoa sitten.

Joensuun kaupungin ja Kontiolahden kunnan alueella ovat voimassa kuntien antamat suositukset aikuisten sisätiloissa tapahtuvan ryhmäliikunnan keskeyttämisestä, yli 20 hengen yksityistilaisuuksien välttämisestä sekä korkeakoulujen etäopetuksesta.

Suositukset ovat voimassa tällä erää tulevaan sunnuntaihin saakka. 

Ampumahiihdon maailmancupissa Kontiolahdella kilpaillaan tällä viikolla kolmena päivänä: torstaina, lauantaina ja sunnuntaina. Aluehallintoviraston määräyksen vuoksi yleisöä ei päästetä ampumahiihtostadionille tälläkään viikolla.

Ampumahiihdon maailmancupissa on todettu koronavirustapauksia kaikkiaan kahdeksassa joukkueessa, joista uusimmat tiedotettiin sunnuntaina Bulgarian riveistä. Karanteeniin joutuivat koronaa poteva urheilija ja hänen altistamansa toinen bulgarialaisurheilija.

Joensuussa ja Kontiolahdella voimassa on myös tiukennettu kasvomaskisuositus. Myös Kiteen kaupunki antoi viime perjantaina vahvan kasvomaskisuosituksen.

Suosituksena on käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä sisä- ja ulkotilaisuuksissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa. Suositus koskee myös yleisiä kokouksia.

Siun sote päivittää verkkosivuilleen listaa sellaisista julkisista paikoista, joissa on voinut tapahtua altistumisia koronavirukselle. Listalle päivitetään vain tapaukset, joissa altistuneita ei voida jäljittää henkilökohtaisesti.

Alla sunnuntaina iltapäivällä päivitetty listaus, jossa on mahdolliset altistumispaikat edellisen kymmenen päivän ajalta.

Joensuu:

ma 23.11. Ravintola Metla klo 13–13.30

su 22.11. Ravintola La Dolce Vita klo 14

pe 20.11. Lounasravintola Pinja klo 10.30‒13.45

to 19.11. Subway Voimatie klo 15‒15.15

to 19.11. Ravintola Trattoria Otto klo 14‒16

to 19.11. Yliopiston kirjasto ja Carelia-ravintola klo 11‒13

to 19.11. White House Cafe, Riveria Peltolan kampus klo 11–12

to 19.11. Lounasravintola Pinja klo 10.30‒13.45

Lieksa:

to 26.11. Pub Icella 9–11

ti 24.‒ke 25.11. Pub Icella klo 9–14

su 22.11. Lobos pizzeria klo 11–21

la 21.11. Lobos pizzeria klo 11–21

la 21.11. Pub Icella klo 22–23

la 21.11. Lobos Pizzeria klo 14–14.30

ti 17.‒ su 22.11. Hotelli Puustelli ja hotellin ravintola

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan kymmenen vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Omaehtoiseen karanteeniin voi jäädä, jos siihen on mahdollisuus.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi