Maanantai, 8.3.2021 
Vilppu
Maakunta

Niinivaaran terveysasema toimii etänä viikon ajan - syynä henkilökunnan altistuminen koronavirukselle

  • Anni Rodriguez
  • Jarno Artika
Niinivaaran terveysasema muutti syksyllä Tikkamäelle keskussairaalan yhteyteen M-taloon. Niinivaaran terveysasema muutti syksyllä Tikkamäelle keskussairaalan yhteyteen M-taloon.

Joensuussa Niinivaaran terveysasema toimii tämän viikon ajan pääosin etänä koronavirukselle altistumisten vuoksi. Asiasta tiedottaa Siun sote.

Valtaosa tälle viikolle varatuista vastaanottoajoista pyritään hoitamaan etävastaanottoina esimerkiksi puhelimessa. Terveysaseman puhelinpalvelu toimii myös normaalisti.

Lääkäreiden vastaanottoja ei Niinivaaralla paikan päällä pidetä. Sen sijaan osa toimenpiteistä, kuten haavanhoidot, pystytään järjestämään terveysasemalla sovitusti. Niinivaaran terveysaseman asiakkaisiin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä, jos varatun vastaanottoajan järjestelyt muuttuvat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Niinivaaran terveysaseman henkilökunnasta yhteensä parikymmentä henkilöä on määrätty karanteeniin ja siirretty etätyöhön koronavirukselle altistumisen vuoksi.

Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikon lopulla terveysaseman henkilökunnan käytössä olevissa tiloissa.

Karanteeniin määrätyltä henkilökunnalta tullaan ottamaan koronavirustestit ennen töihin palaamista, vaikka oireita ei karanteenin aikana ilmenisikään. 

Mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua myös keskussairaalan henkilöstöravintolassa 14.1. arviolta kello 11 ja 12 välisellä ajalla.

Henkilöstöravintolasta ei ole tiedossa yhtään lähikontaktia. Tartunnan saaneen lähikontaktien kartoitus on käynnissä.

Tilaa Digi-Karjalainen viideksi viikoksi 7,90