Tiistai, 11.5.2021 
Osmo
Maakunta

Sinitiainen oli odotetusti kisan vaikein tehtävä – 112 vastaajaa yli tuhannesta tunnisti kaikki Lintuvisan kuusi lajia

  • Hannu Kauhanen
  • Hannu Kauhanen
Sinitiainen oli tämän kevään visan viisaisin. Sinitiainen oli tämän kevään visan viisaisin.

Karjalaisen Lintuvisan päätöskierroksen kuva osoittautui odotetusti koko kilpailun hankalimmaksi. Viimeiselle kierrokselle tuli 815 vastausta. Kuvan linnun tunnisti oikein sinitiaiseksi 190 vastaajaa.

Tiltalttia ehdotti 218 kisaajaa, pajulintua 181, vihervarpusta 46 ja hippiäistä 32 vastaajaa. Muitakin lajeja ehdotettiin.

Sinitiaiseksi linnun tunnistaa keltaisesta vatsapuolesta ja sinisestä pyrstöstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Oikein vastanneiden kesken arvotun Lintuoppaan voitti Mauri Pursiainen Ylämyllyltä. Karjalaisen tuotepalkinnot menivät Virpi Hiltuselle Joensuuhun ja Pentti Muttoselle Keskijärvelle.

Yhteensä koko Lintuvisaan tuli noin 5 500 vastausta, ja eri vastaajia oli hieman yli tuhat. Kaikki oikein tunnisti 112 henkilöä.

Heistä kokonaiskilpailun voittajaksi arvottiin Pentti Räty Tuupovaarasta. Hänet palkitaan noin 100 euron arvoisilla kiikareilla.

Palkinnot postitetaan voittajille.

Kokonaiskilpailun oikeiden vastausten ja arvonnan myötä voittanut Pentti Räty, 70, toteaa, että joitakin visan kuvia piti ihmetellä useamman henkilön voimin.

– Varsinkin tuo viimeinen oli vaikea, Räty kertoo.

Hän sanoo osallistuneensa Lintuvisaan joka vuosi. Visa pidettiin nyt 13. vuotena peräkkäin.

– Olen saanut kaikki oikein joskus ennenkin, mutta vastaavasti joskus on mennyt pahasti pieleen. Lintuja tulee seurattua, kun tuolla luonnossa kulkee. Omassa pihapiirissä etenkin, kun on talvilinnuille noita syöttöpaikkoja.

Suuret kiitokset jälleen kaikille osallistujille. Tunnistelemisiin jälleen ensi keväänä!

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi