Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Maakunta

Ramboveitsellä ja kiväärillä naisia uhanneelle ehdotonta

  • Karjalainen
Veitsellä ja kiväärillä tyttöystäväänsä ja hänen sisartaan sekä heidän äitiään uhkaillut 24-vuotias kontiolahtelainen mies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa vuodeksi ehdottomaan vankeuteen törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, kolmesta laittomasta uhkauksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Tuomioon vaikuttivat myös kolme varkautta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, kaksi vahingontekoa ja pari muuta rikettä.

Naisiin kohdistunut uhkaava tilanne lähti siitä, kun viime lokakuussa miehen tyttöystävä oli lopettamassa suhdettaan mieheen ja hakemassa tavaroitaan yhteisestä asunnosta Kontiolahdella yhdessä sisarensa ja äitinsä kanssa. Naiset luulivat, ettei mies ole kotonaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies juoksikin asunnosta yllättäen puukko vyöllään pihalle kohti entistä tyttöystäväänsä, jonka onnistui lukittautua autoon. Kun mies huomasi pihalla tyttöystävän siskon, hän yritti huitaista tätä ramboveitsellä. Huitaisu kohdistui kaulan kohdalle ja jäi siitä vain 20-30 sentin päähän, sillä uhrin onnistui väistää.

Kun uhri alkoi soittaa hätäkeskukseen, tekijä meni asuntoonsa ja palasi takaisin ulos pienoiskiväärin kanssa. Sormi liipaisimella mies osoitteli kutakin naisista yksitellen ja uhkaili tappamisella.

Lopulta kuskina ollut miehen kaveri sai houkuteltua miehen autoonsa ja tilanne laukesi. Epäselväksi jäi, oliko kivääri ladattu.

Poliisin tutkiessa edellä mainittuja rikoksia mies otettiin parin päivän päästä pidätettynä ollessaan mukaan kotietsinnälle poliisiautoon. Mies oli jo aiemmin asettanut pihatielleen ruuveilla varustetun laudan piikkimatoksi kutsumattomia vieraita varten. Siitä mies ei kertonut poliiseille, ja kahdesta poliisiautosta puhkesikin yhteensä neljä rengasta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi