Tulosta tämä sivu
Maakunta

Kaksi miestä kuoli lentoturmassa Rääkkylässä

Pienkoneonnettomuudessa sai surmansa kaksi kiteeläislähtöistä miestä. Pienkoneonnettomuudessa sai surmansa kaksi kiteeläislähtöistä miestä.

Ultrakevyt pienkone löytyi palaneena Pyhäselän jäältä läheltä Rääkkylän kirkonkylää myöhään keskiviikkoiltana. Koneessa oli kuolleena kaksi miestä.

Kone oli lähtenyt Kiteen lentokentältä puolenpäivän aikaan lennolle kohti Rääkkylää. Yli 70-vuotiaan kiteeläisen lentäjän lisäksi matkustamossa oli yksi kiteeläinen saman ikäinen mies. Miesten tarkoituksena oli käydä Rääkkylässä ja palata iltapäivällä takaisin Kiteelle. Kun konetta ei illansuussa alkanut kuulua takaisin, tekivät lentäjän omaiset asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen noin kello 18.30.

Poliisi ja pelastuslaitos käynnistivät koneen etsinnät apunaan lentopelastuskeskus. Pelastuslaitoksen kelkkapartio löysi palaneen koneen jäältä. Koneen sisällä oli kuolleina kaksi miestä. Poliisin arvion mukaan miehet ovat lentäjä ja matkustaja.

Kone oli kaksipaikkainen ultrakevyt pienkone, joka oli varustettu ponttoneilla, joten sillä voi laskeutua myös lumeen ja jäälle.

Viranomaisilla ei ole tässä vaiheessa minkäänlaista tietoa siitä, mitä koneelle on tapahtunut. Onnettomuuskeskuksen tutkija on saapumassa paikalle, aloittamaan onnettomuuden tutkinnan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi