Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Maakunta

Joen yö keskittyy tänä vuonna jokirantaan

  • Karjalainen
Joen yön järjestämisessä mukana olevat Rebekka Pilppula, Sari Suvanto, Minna Valonen, Kari Kola ja Sanna Kärkkäinen kävivät tutustumassa ravintolaiva Elinaan. Joen yön järjestämisessä mukana olevat Rebekka Pilppula, Sari Suvanto, Minna Valonen, Kari Kola ja Sanna Kärkkäinen kävivät tutustumassa ravintolaiva Elinaan.

Joen yön tapahtumia järjestetään tänä vuonna Pielisjoen rannassa kauppatorin sijasta. Jokirantaan kohoaa muun muassa sirkusteltta, kun tämän vuoden teemana on sirkus.

Joensuun kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvanto kertoo, että tapahtumaa on haluttu viedä enemmän rannan suunnalle pidemmän aikaa.

-  Nyt nähdään, miten tapahtuma toimii siellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Joen yön päätteeksi nähdään monitaideteos Uni, joka esitetään ravintolalaiva Elinalla. Monitaideteoksessa on luvassa valaistusta, pyrotekniikkaa, vesitykkejä, sirkusammattilaisia ja tanssijoita.

-  Esityksessä on apuna myös nosturi, jonka avulla esiintyjät pääsevät hyvin korkealle, Joen yön tuottajana toimivan ja monitaideteoksen tuotannosta vastaavan Valoparta Oy:n yrittäjä Kari Kola kertoo.

Esitys tapahtuu ravintolalaivan yläkannella.

-  Alaterassi on auki, ja sieltä voi seurata esitystä juomaa siemaillen, monitaideteoksen tuottaja Sanna Kärkkäinen ehdottaa.

Perjantaina Rantakatu on suljettuna liikenteeltä Suvantosillan ja Koskikadun väliseltä alueelta kello 14-23.

-  Tämä osuus hyödynnetään, ja kadulla on niin salsaryhmää, roller derbyä kuin pelastuslaitosta, Minna Valonen kertoo.

 

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi