play

Kesälahti ja Kitee allekirjoittivat jo liitossopimuksen

Kiteen ja Kesälahden edustajat kohottivat aamulla maljan onnistuneen yhteistyön merkiksi.

Kiteen ja Kesälahden edustajat kohottivat aamulla maljan onnistuneen yhteistyön merkiksi. Kuva: Sirpa Suomalainen

Karjalainen

Kesälahden ja Kiteen edustajat allekirjoittivat yhdistymissopimuksen perjantaina aamulla Kesälahdella. Hakemus kuntaliitoksesta on oltava ensi perjantaihin mennessä valtioneuvostolla, jonka päätöstä odotetaan juhannukseen mennessä.

Kiittelyt ja kehumiset jatkuivat allekirjoitustilaisuudessa. Siellä myös kohotettiin malja onnistuneen yhteistyön merkiksi.

Kunnilla on runsas puoli vuotta aikaa liitoksen käytännön valmisteluihin. Kunnanvaltuustot nimeävät toukokuun puolivälissä yhdistymishallituksen, joka vastaa uuden kunnan toiminnan käynnistämisestä. Palvelujen järjestämistä ryhdytään suunnittelemaan heti.

Kesälahden kunnan henkilöstö siirtyy Kiteen kaupungin palvelukseen niin kutsuttuina vanhoina työntekijöinä. Toimialajohtajat ja esimiehet sijoitetaan tehtäviinsä kesäkuussa ja muu henkilöstö lokakuun loppuun mennessä.

Myös joensuulaisia muistettiin allekirjoitustilaisuudessa: Joensuun jätteenpolttopäätöksen innoittamana Kesälahden ja Kiteen päättäjät ovat entistä halukkaampia suuntautumaan Savonlinnaan ja Etelä-Karjalaan.