Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Maakunta

Karsikon koulu muuttamassa Sirkkalaan

Sisäilmaongelmista kärsivän Karsikon koulun toiminta esitetään siirrettäväksi Sirkkalaan. Esityksen mukaan koulun kaikki opetusryhmät siirtyvät syksystä 2015 alkaen Karelia-ammattikorkeakoulun Sirkkala-kampuksen Biotalouden tiloihin. Koulun käyttöön jää nykyisestä koulukiinteistöstä vain liikuntasali.

Sirkkalan tilojen vuokraamisesta on tehty aiesopimus Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kaupungin varhaiskasvatus- ja koulutuslautakunta kokouksessaan 15. huhtikuuta.

Kaupungin tilatyöryhmän selvityksissä Sirkkala osoittautui toimivimmaksi sekä kokonaiskustannuksiltaan edullisimmaksi ratkaisuksi. Sirkkalan tilat ovat terveet ja turvalliset, ne sijaitsevat lähellä Karsikon koulua ja koko kouluyhteisö mahtuu samoihin tiloihin.

Suunnitelman mukaan Karsikon koulu toimii Sirkkalan kiinteistössä kolmen lukuvuoden ajan kevätlukukauden 2018 loppuun saakka. Ratkaisut koulun sijoittumisesta syyslukukaudesta 2018 alkaen tehdään myöhemmin.

Jos lautakunta päätyy esitettyyn ratkaisuun, vanhemmille tiedotetaan koulun muuttoon ja opetuksen järjestämiseen liittyvistä käytännön asioista myöhemmin keväällä, kun suunnittelu on edennyt.

Karsikon koulun sisäilmaongelmia on tutkittu useaan kertaan viimeisten vuosien aikana ja tiloissa on tehty myös useita korjauksia. Oppilaiden ja henkilökunnan oireilun vuoksi koululle päädyttiin etsimään korvaavia tiloja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa