Sunnuntai, 15.9.2019 
Sirpa
Talous

Joensuussa valmistettu Asmo-laturi ei lyönyt läpi

  • Esa Kurki
  • Kimmo Kirves
Anu Kervinen oli tarkkana työssään Asmo-latureiden valmistuksessa Jotwiren Tuupovaaran tehtaalla marraskuussa 2016. Anu Kervinen oli tarkkana työssään Asmo-latureiden valmistuksessa Jotwiren Tuupovaaran tehtaalla marraskuussa 2016.

Kansainvälistä huomiota Asmo-laturillaan saanut Asmo Solutions Oy on lopettanut hiljakkoin toimintansa. Oululaisyhtiön laturia ehdittiin valmistaa muutaman kymmenentuhannen kappaleen erä Jotwire Oy:n Joensuun ja Tuupovaaran tehtailla. Jotwire toimi laturin sopimusvalmistajana.

Laturiyhtiön perustaja Asmo Saloranta kertoo Kalevassa, että laturin valmistus osoittautui suhteellisen pienillä määrillä liian kalliiksi; yhden laturin valmistus maksoi hänen mukaansa 20 euroa ja myös kauppa halusi oman osuutensa.

- Vaikka laturi olisi kullasta tehty, se ei voi maksaa kuluttajalle enempää kuin 30 euroa. Se on kuitenkin vain laturi, Saloranta toteaa Kalevassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Laturi tuli Suomessa myyntiin, mutta kotimaan markkinat osoittautuivat laturille liian pieniksi. Viennin esteeksi tuli taas pitkälti se, etteivät suuret ketjut ottaneet yritykseltä vain yhtä tuotetta, vaikka se kiinnostikin.

Salorannan mukaan latureita myytiin yhteensä vain 5 000 kappaletta.

Asmo-matkapuhelinlaturin erityisominaisuus on, että se sammuu automaattisesti, kun laturin kytkee puhelimesta irti. Tämä säästää energiaa ja parantaa paloturvallisuutta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa