Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Talous

Stockmann hinasi voittoaan ylöspäin – Lindex vaihteeksi iskussa

  • STT
Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Lehtikuva / Emmi Korhonen Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Lehtikuva / Emmi Korhonen
Vaateketju Lindex on sivuuttanut suurimmat vaikeutensa, ilmenee tavarataloyhtiö Stockmannin huhti-kesäkuun osavuosikatsauksesta. Lindexin oikaistu liiketulos kohosi 21 miljoonaan euroon.

Koko konsernin oikaistu liikevoitto nousi 24 miljoonaan euroon 15 miljoonasta eurosta. Tulosparannuksesta suuri osa tuli näin ollen Lindexistä.

– Lindex kasvoi vahvasti uudistettujen kevät- ja kesämallistojen ansiosta, mikä lisäsi myyntiä kaikilla markkinoilla ja kaikissa kanavissa. Rankat mutta tarpeelliset kustannussäästöt alkavat myös tuottaa hedelmää, kertoo toimitusjohtaja Lauri Veijalainen tulostiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kustannussäästöt tarkoittavat muun muassa sitä, että Lindex sulkee tappiollisia myymälöitään.

Tavarataloyksikössä Stockmann Retailissa Hullut Päivät -kampanja oli Veijalaisen mukaan jälleen menestys. Myynti hidastui kuitenkin vuosineljänneksen loppua kohti.

– Tavoitteenamme on kompensoida liikevaihdon lasku parantuneella myyntikatteella ja kustannussäästöillä vuoden 2018 aikana kiriäksemme Retailin tulosparannuksen aikataulua. Stockmann Retailin ei kuitenkaan odoteta saavuttavan positiivista liiketulosta koko vuoden osalta, Veijalainen sanoo.

Lisää ravintoloita ja kahviloita

Stockmann satsasi huhti-kesäkuussa ravintoloihin ja kahviloihin tavarataloissaan. Yhtiön mukaan ravintolat ja kahvilat ovat vastaus asiakkaiden toiveisiin.

Kiinteistöyksikkö Real Estaten kehitys jatkui Veijalaisen mukaan vakaana. Yhtiö sai päätökseen Helsingin Kirjatalon myynnin. Selvitykset Pietarin Nevsky Centren mahdollisesta myynnistä jatkuvat edelleen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa