×

Huomautus

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/194213

Tulosta tämä sivu
Talous

PK-yritysbarometri: Pohjois-Karjalan yrityksistä joka neljännellä on vientiä

Pohjois-Karjalan alueen pk-yritysten suhdanneodotukset ovat nyt viime kevättä toiveikkaampia. Kuvassa Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg. Pohjois-Karjalan alueen pk-yritysten suhdanneodotukset ovat nyt viime kevättä toiveikkaampia. Kuvassa Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg.

Pohjois-Karjalan alueella pienten ja keskisuurten yritysten suhdanneotukset nähdään nyt toiveikkaampana kuin keväällä. Valtakunnan tasolla suhdanneodotukset ovat kuitenkin viime kevään tilannetta heikommat.

Pohjois-Karjalan alueella suurin osa pk-yrityksistä pyrkii säilyttämään asemansa (37 %). Yritystoiminnan loppumista puolestaan ennakoi alueella 5 %.

Pohjois-Karjalassa pk-yritykset näkevät selvästi eniten kehittämistarvetta markkinoinnissa ja myynnissä. Seuraavaksi eniten kehittämistarvetta on henkilöstön kehittämisessä ja koulutuksessa sekä verkottumisessa ja alihankinnassa. Joka neljännellä Pohjois-Karjalan alueen pk-yrityksistä on vientiä tai liiketoimintaa ulkomailla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Pk-yritysbarometristä selvisi, että verkkokaupan käyttöönottoa suunnittelee Pohjois-Karjalassa edelleenkin vain 6 % pk-yrityksistä. Suurin osa vastaajista ei kuitenkaan ottanut kantaa kysymykseen, toteaa Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:n toimitusjohtaja Merja Blomberg tiedotteessa.

Pohjois-Karjalan alueella toimivista pk-yrityksistä noin joka seitsemännellä on ollut maksuvaikeuksia viimeisen kolmen kuukauden aikana. Maksuvaikeudet ovatkin vähentyneet kevääseen verrattaessa.

Syksyn 2018 Pk-yritysbarometri perustuu 4 636 pk-yrityksen vastauksiin. Pk-yritysbarometri julkaistaan kaksi kertaa vuodessa.

Kuvagalleria

{gallery}194213{/gallery}