Perjantai, 22.3.2019 
Vihtori
Talous

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj osti Erweko Oy:n Kalevalta - "Kyseessä merkittävä kasvuharppaus painotoiminnassamme"

  • Jani Leinonen
  • Marko Puumalainen
Kuvassa Pohjois-Karjalan Kirjapainon talousjohtaja Arttu Sallinen (vas.) ja toimitusjohtaja Raimo Puustinen (oik.) sekä Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Juha Laakkonen. Kuvassa Pohjois-Karjalan Kirjapainon talousjohtaja Arttu Sallinen (vas.) ja toimitusjohtaja Raimo Puustinen (oik.) sekä Kaleva Oy:n toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj jatkoi yritysostojaan. PKKOYJ tiedotti perjantaina ostaneensa oululaisen Erweko Oy:n koko osakekannan Kaleva Oy:ltä. Kaupan myötä Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj kasvaa Erwekon noin 70 työntekijällä. Viime vuonna Erwekon liikevaihto oli 10,1 miljoonaa euroa ja liiketulos 0,1 miljoonaa euroa.

- Kyseessä on merkittävä kasvuharppaus painotoiminnassamme. Yrityskauppa tukee konsernin strategiaa vahvistaa painotoimialan digi- ja offsetpainamista sekä laajentaa sen yhä kokonaisvaltaisempaa palvelutarjontaa, PKKOYJ:n toimitusjohtaja Raimo Puustinen toteaa tiedotteessa.

Erweko Oy on pääkaupunkiseudulta ja Oulusta käsin toimiva, korkealuokkaisten digi- ja offsetpainotuotteiden valmistamiseen erikoistunut yritys. Nykyinen Erweko syntyi vuonna 2011, kun Kaleva-konserni yhdisti helsinkiläisen Erweko Painotuotteen ja oululaisen Kalevaprintin. Yritysoston kauppahinta on 0,3 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt toteutuneen omistajavaihdoksen jälkeenkin Erwekon tuotantotoiminta jatkuu sekä Oulussa että pääkaupunkiseudulla. Yrityskaupan myötä PKKOYJ:lla on lähes koko Suomen kattava myyntiverkosto ja sen tuotteiden saatavuus laajenee yhä suuremmalle määrälle asiakkaita.

- Erweko saa uuden omistajan, joka on valmis panostamaan yhtiössä saavutetun poikkeuksellisen hyvän tuloskäänteen ja lukuisten kehityshankkeiden jatkamiseen. Se on erittäin hyvä uutinen sekä yhtiön henkilökunnan että asiakkaiden kannalta. Asiakkaillemme Erwekon tuote- ja palvelutarjonta kasvaa järjestelyn ansiosta merkittävästi, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Tapio Hedman.

- Solmitulla yrityskaupalla saamme vahvistettua tuotetarjontaamme, laajennettua markkinoitamme sekä samalla ison joukon lisää osaavaa henkilökuntaa sekä pääkaupunkiseudulle että Pohjois-Suomeen, PKKOYJ:n painotoimialajohtaja, PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan iloitsee.

- Yrityskauppa terävöittää Kalevan strategista fokusta, jonka mukaan keskitymme kasvattamaan paikallisjulkaisujen määrää sekä luomaan uusia markkinointipalveluja ja -alustoja. Meille oli tärkeää löytää toiminnalle jatkaja, joka panostaa riittävästi painamiseen, sanoo Kaleva-konsernin toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Yrityskaupan arvioidaan kasvattavan hieman Pohjois-Karjalan Kirjapaino -konsernin vuoden 2018 liikevaihtoa. Kaupalla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta vuoden 2018 tulokseen. Konserni arvioi saavansa yrityskaupasta huomattavia synergiaetuja, jotka alkavat realisoitumaan vuoden 2019 loppupuolella.

Pohjois-Karjalan Kirjapaino osti elokuussa joensuulaisen Oy Najaros Ab:n radioliiketoiminnat sekä helsinkiläisen Faktor Oy:n. Sanomalehti Karjalainen Oy kuuluu Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj -konserniin.

Uutiset Pohjois-Karjalan Kirjapainon edellisistä yrityskauposta:

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj osti helsinkiläisen Faktor Oy:n - ilmoitusvalmistusyhtiö tuplaa kokonsa

Sanomalehti Karjalainen laajentaa radioon ja tapahtumiin

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa