Maanantai, 26.10.2020 
Amanda, Niina
Talous

Reuters: Kone harkitsee tarjousta Thyssenkruppin hisseistä

  • STT
Hissiyhtiö Kone selvittää mahdollisuutta tehdä tarjous saksalaisen teollisuusjätti Thyssenkruppin hissivalmistuksesta, kertoo uutistoimisto Reuters. Thyssenkrupp ilmoitti viime viikolla aikovansa listata hissinsä erillisenä yhtiönä pörssiin, mutta Reutersin saamien tietojen mukaan Kone pohtii suoran ostotarjouksen tekemistä ja tutkii mahdollisuuksia yhteistyössä Bank of American kanssa.

Thyssenkrupp kertoi listausaikeista sen jälkeen kun oli varmistunut, että sen terästuotannon fuusio intialaisen Tata Steelin kanssa kaatuu EU:n kilpailuosaston vastustukseen.

Thyssenkrupp ei ole kertonut listauksensa aikataulusta. Hissit ovat yhtiön parhaiten kannattava osa, ja Reutersin mukaan Thyssenkruppin toimitusjohtaja Guido Kerkhoff toivoo niiden tuovan kipeästi kaivattua vahvistusta yhtiön kassaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Koneen ja Thyssenkruppin hissituotannon yhdistämisestä spekuloitiin viimeksi viime kesänä. Saksalainen Handelsblatt kertoi tuolloin, että yhtiöiden keskustelut olisivat alkaneet jo 2016. Koneen puolesta neuvotteluja olisi käynyt pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin.

Kone ja muut osapuolet eivät kommentoineet Reutersin uutista tarkemmin.

–  Olemme sanoneet jo vuosien ajan, että konsolidaatio alallamme olisi järkevää, emmekä ole muuttaneet tässä mielipidettämme, sanoi Koneen edustaja Reutersille.

Reutersin uutisesta kertoi Suomessa aiemmin Kauppalehti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi