Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Talous

Yli miljoona euroa vuodessa ansaitsevista ilmoitettava Finanssivalvontaan

  • STT
Finanssivalvonta toimittaa keräämänsä tiedot Euroopan pankkiviranomaiselle yhteenlaskettuna Suomen osalta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA Finanssivalvonta toimittaa keräämänsä tiedot Euroopan pankkiviranomaiselle yhteenlaskettuna Suomen osalta. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Luottolaitosten ja sijoituspalveluyritysten ja niiden kanssa samaan ryhmään kuuluvien yritysten on ilmoitettava yli miljoona euroa vuodessa ansaitsevat Finanssivalvonnalle (Fiva). Fivan mukaan tiedot kerätään yhtiöittäin yhteenlaskettuna, jos raportoitavaa on. Tiedonkeruu ei sisällä henkilöiden nimiä.

Ilmoitusvelvollisuus perustuu EU-direktiiviin, joka edellyttää, että Euroopan pankkiviranomainen (EBA) kerää jäsenmailta palkitsemista koskevaa tietoa vuosittain.

Fiva toimittaa keräämänsä tiedot Euroopan pankkiviranomaiselle yhteenlaskettuna Suomen osalta. EBA tekee analyysiä palkitsemisen kehittymisestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Fivan mukaan kukin jäsenmaa määrittelee ne luottolaitokset, sijoituspalveluyritykset ja konsolidointiryhmät, joista tiedot kerätään. Otoksen on katettava vähintään 60 prosenttia jäsenmaan pankki- ja sijoituspalvelualan markkinaosuudesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi