Lauantai, 19.10.2019 
Uljas
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1322

Talous

Taustalla yt-neuvottelut - hiljainen hetki pysäyttää työt Fenniassa ja Pohjola Vakuutuksessa

Aihekuva Aihekuva

Työntekijöiden hiljainen hetki pysäyttää työt kiirastorstaina aamupäivällä Pohjola Vakuutuksessa ja Fenniassa.

Yhtiöiden henkilöstöt muistavat hiljaisella hetkellä niitä, jotka ovat äskettäin menettäneet tai ovat vaarassa menettää työnsä yt-neuvottelujen seurauksena, Vakuutusväen Liitto tiedottaa.

Liiton mukaan Pohjola Vakuutuksessa useita kymmeniä on vaarassa menettää työnsä tällä viikolla päättyneiden yt-neuvottelujen seurauksena. Työtä vaille olevien uudelleensijoittelu jatkuu pääsiäisen yli, mutta liiton mukaan vain murto-osa heistä työllistyy vahinkovakuutukseen.

- Fenniassa liki parikymmentä henkilöä on joutunut valitsemaan joko pakkomuuton tai töiden päättymisen, kun yhtiö keskittää korvauspalveluaan Helsinkiin, Ouluun, Kuopioon ja Vaasaan. Vähennysuhan alla oli 26 henkilöä, joista vain viisi siirtyy työn perässä toiselle paikkakunnalle, tiedotteessa kerrotaan.

Hiljainen hetki on myös vastalause jatkuville väen vähennyksille. Erityisesti Pohjola Vakuutuksen vähennystahti on ollut hurja, liitto ilmoittaa.

- Viimeisen vuoden aikana lähes joka kymmenes vahinkovakuutuksen työntekijä on menettänyt työpaikkansa. Pohjolan henkilöstö tuomitsee sen, että erinomaista tulosta tekevä yritys voi ja saa sanoa ihmisiä irti tuotannollisin perustein. Taloudellisia perusteita
vähennyksille ei ole, olihan koko OP-ryhmän tulos viime vuonna yli 900 miljoonaa.

Liiton mukaan vahinkovakuutuksen tulos ennen veroja kasvoi 34 prosenttia 223 miljoonaan ja yhdistetty kulusuhde saavutti ennätyksellisen 84,7 prosentin tason.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa