Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Talous

Kesko teki miinusta Pohjois-Karjalassa

  • Karjalainen
Kesko teki alkuvuonna miinusta Pohjois-Karjalassa. Tulosta kiilasi alaspäin etenkin Anttilan syöksykierre. Pohjois-Karjalassa tulos oli 4,1 prosenttia pakkasella.

Koko Itä-Suomessa K-ryhmän vähittäismyynti oli tammi-maaliskuussa alueella yhteensä 211,2 miljoonaa euroa. Aluejohtaja Jari Kuosmasen mukaan koko alueen miinus oli 5,5 prosenttia.

- Kokonaistulokseen vaikutti selvästi, että Etelä-Karjalassa venäläisten pudotusvaikutus oli suurempi kuin muualla, Kuosmanen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa yli neljän prosentin miinus jakautui niin, että päivittäistavarakauppa oli reilut 3 prosenttia tappiollinen ja rauta- sekä erikoiskauppa jopa 6,6 prosenttia miinuksella. Keskon mukaan Pohjois-Karjalassa ilahduttavat rauta- ja maatalouskaupan kehitykset, K-raudan myynti kehittyi + 4,3 prosenttia, Rautia-rautakauppojen myynti kehittyi lähes 5 prosenttia ja K-maatalouskaupat kehittivät myös myyntiään lähes neljä prosenttia.

- Siellä on vielä Anttilan lukuja, jotka ovat vahvasti miinusmerkkisiä. Lisäksi tilanteessa näkyy myös muita erikoiskaupan aloja kuten urheilu-, huonekalu- ja kenkäkaupat.

Keskon aluejohtaja odottaa tilanteen muuttuvan seuraavassa kvartaalissa, kun myydyn Anttilan miinukset tipahtavat tilinpäätöksestä pois.

- Muutos on näkyvissä. Ostovoima ja kuluttajien luottamus ovat paranemaan päin ja jo yli 200-luvun keskiarvon. Viimeisemmät myynnin kehitykset ovat positiivisia.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi