Tiistai, 10.12.2019 
Jutta
Ulkomaat

Journalistiliitto pyytää hallitusta painostamaan Turkin hallitusta

  • STT
Journalistiliitto pyytää hallitusta painostamaan Turkin hallitusta lopettamaan hyökkäykset maan mediaa vastaan. Kuvassa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. LEHTIKUVA/AFP Journalistiliitto pyytää hallitusta painostamaan Turkin hallitusta lopettamaan hyökkäykset maan mediaa vastaan. Kuvassa Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. LEHTIKUVA/AFP
Journalistiliitto pyytää pääministeri Juha Sipilää (kesk.) ja ulkoministeri Timo Soinia (ps.) ilmaisemaan huolen Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta. Liitto pyytää heitä myös painostamaan Turkin hallitusta lopettamaan hyökkäykset maan mediaa vastaan.

- Suomen on pidettävä presidentti (Recep Tayyip) Erdogania ja Turkin hallitusta vastuussa kansainvälisten ihmisoikeussopimusten noudattamisesta, mukaan lukien sananvapaus ja ay-oikeudet, liitto kirjoittaa kirjeissään.

Turkissa kymmeniä tiedotusvälineitä on määrätty suljettavaksi poikkeustilalakien nojalla. Suljettavaksi joutuu muun muassa 45 sanomalehteä, 23 radiokanavaa, 16 tv-kanavaa, 15 aikakauslehteä ja 29 kustantamoa. Lisäksi suljettavien listalla on kolme uutistoimistoa. Yhteensä 89 journalistille on annettu pidätysmääräykset.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa