Torstai, 17.1.2019 
Toni, Anton, Antto
Ulkomaat

WP: Senaattoriryhmä sopuun maahanmuutosta USA:ssa – senaatin määrä äänestää paketista torstaina

  • STT
Yhdysvalloissa republikaaneista ja demokraateista koostuva ryhmä on päässyt sopuun maahanmuutosta, uutisoi Washington Post. Ryhmän aikaansaamassa ehdotuksessa 1,8 miljoonalle nuorelle siirtolaiselle myönnettäisiin virallinen asema ja Meksikon rajavalvontaan suunnattaisiin 25 miljardia dollaria seuraavan vuosikymmenen aikana. Paketti myös rajoittaisi perheiden yhdistämistä koskevia maahanmuutto-ohjelmia, mutta ei siinä määrin kuin presidentti Donald Trump on vaatinut. Viisumilottoa eli Green card -arvontoja paketti ei lopettaisi.

Senaatin on määrä äänestää aikaansaadusta ehdotuksesta torstaina. Lisäksi senaatin on määrä samana päivänä äänestää myös muun muassa republikaanisenaattori Chuck Gr assleyn laatimasta maahanmuuttopaketista, jonka Trump on kehottanut senaattia hyväksymään. Trumpin mukaan paketti pitäisi hyväksyä, koska se sisältää "kestävän ratkaisun Daca-suojeluohjelmaan, lopettaa ketjumaahanmuuton, peruuttaa viisumiloton ja turvaa rajan".

–  Pyydän kaikkia senaattoreita hyväksymään Grassleyn paketin ja vastustamaan kaikkia lakiesityksiä, jotka eivät toteuttaisi näitä neljää asiaa, Trump kommentoi keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Senaatin demokraatit ovat puolestaan ilmaisseet vastustavansa Grassleyn ehdotusta tiukasti.

Demokraatit ovat vaatineet Daca-suojeluohjelman säilyttämistä. Ohjelma on taannut yli 700  000:lle lapsena laittomasti maahan tulleelle mahdollisuuden opiskella ja työskennellä Yhdysvalloissa. Ohjelma on Trumpin edeltäjän Barack Obaman luomus ja Trumpin hallinto halusi lakkauttaa sen.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa