Tiistai, 20.11.2018 
Jalmari, Jari
Ulkomaat

Japanin puolustusministeriö esitti ennätyksellistä 40 miljardin euron puolustusbudjettia – "Pohjois-Korea on edelleen vakava ja välitön uhka"

  • STT
Japanin puolustusvoimat harjoittelivat Gotembassa Shizuokan prefektuurissa 26. elokuuta. Lehtikuva / AFP Japanin puolustusvoimat harjoittelivat Gotembassa Shizuokan prefektuurissa 26. elokuuta. Lehtikuva / AFP
Japanin puolustusministeriö kasvatti budjettiehdotuksessaan perjantaina ensi vuoden puolustusmenoihin osoitettavaa rahamäärää. Ministeriö esitti historian suurinta 40 miljardin euron puolustusbudjettia.

Budjettiesitystä edeltäneessä puolustusministeriön vuosikatsauksessa arvioitiin, että Pohjois-Korea on edelleen vakava ja välitön uhka. Ministeriö myös piti Kiinan kasvanutta sotilaallista voimaa uhkana alueelliselle turvallisuudelle. Japanilla ja Kiinalla on pitkään jatkuneita kiistoja muun muassa Itä-Kiinan meren saarista.

Ensi vuoden ostoslistalle esitetään muun muassa kahta ohjuspuolustusjärjestelmää, kuutta hävittäjää ja tutkajärjestelmiä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Japani on kasvattanut puolustusmenojaan usean vuoden ajan. Esityksen toteutuessa budjetti kasvaisi muutaman prosentin tämän vuoden budjetista.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa