Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Trump: Hallinnon sulku epätodennäköinen

Trump sanoo, ettei ole tyytyväinen demokraattien ja republikaanien saavuttamaan alustavaan sopuun rajaturvallisuudesta, mutta uskoo voivansa täydentää rahoitusta toisaalta. LEHTIKUVA / AFP Trump sanoo, ettei ole tyytyväinen demokraattien ja republikaanien saavuttamaan alustavaan sopuun rajaturvallisuudesta, mutta uskoo voivansa täydentää rahoitusta toisaalta. LEHTIKUVA / AFP
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump pitää uutta liittohallinnon sulkua epätodennäköisenä. Trump sanoo, ettei ole tyytyväinen demokraattien ja republikaanien saavuttamaan alustavaan sopuun rajaturvallisuudesta, mutta uskoo voivansa täydentää rahoitusta toisaalta.

–  En voi sanoa olevani iloinen enkä voi sanoa olevani innoissani, Trump kommentoi.

–  Muuri rakennetaan joka tapauksessa, hän jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viime yönä Suomen aikaa saavutettu sopimus ohjaisi raja-aitoihin noin 1,4 miljardia dollaria, kun Trump on vaatinut muurin rakentamiseen 5,7 miljardin dollarin rahoitusta. Sopimus vaatii vielä Trumpin virallisen hyväksynnän.

Neuvottelulähteiden mukaan sopu turvaisi liittovaltion hallinnon rahoituksen syyskuun loppuun saakka.

Aika sovun löytämiseen oli käynyt vähiin, sillä osa liittovaltion hallinnon rahoituksesta erääntyy perjantaina.

Edellinen hallinnon sulku kesti ennätykselliset viisi viikkoa ja jätti noin 800  000 liittovaltion hallinnon työntekijää väliaikaisesti ilman palkkaa. Kriisiä lievitettiin tammikuussa aikalisällä, kun Trump perääntyi hetkeksi muurivaatimuksestaan, jotta hallinnon rahoitus saatiin väliaikaisesti turvattua.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi