Maanantai, 19.8.2019 
Mauno, Maunu
Ulkomaat

Trump esittää radikaalia muutosta maahanmuuttopolitiikkaan – juuri kukaan ei kannata

  • STT
Trumpin odotetaan kertovan esityksestään suorassa tv-lähetyksessä, jotta se saisi mahdollisimman suuren huomion. LEHTIKUVA/AFP Trumpin odotetaan kertovan esityksestään suorassa tv-lähetyksessä, jotta se saisi mahdollisimman suuren huomion. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvaltain presidentti aikoo esitellä tänään paikallista aikaa mittavaa uudistusta maan maahanmuuttopolitiikkaan. Trumpin visioissa suosittaisiin koulutettuja ja englannintaitoisia maahantulijoita turvapaikanhakijoiden ja perheenyhdistäjien kustannuksella.

Trumpin odotetaan kertovan esityksestään suorassa tv-lähetyksessä, jotta se saisi mahdollisimman suuren huomion.

–  Systeemi on ollut rikki vuosikymmenten ajan. Yritämme uudistaa sitä ja tuoda ihmisiä tähän maahan, Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders kommentoi esitystä toimittajille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Trumpin vävyn Jared Kushnerin kehittelemällä esityksellä ei uskota olevan juurikaan mahdollisuuksia edetä kongressissa. Republikaaneille se ei kelpaa, koska maahanmuuttajien määrää ei vähennettäisi, ja demokraatit eivät hyväksy sitä, koska se ei antaisi laillista asemaa niin sanotuille unelmoijille, jotka ovat tulleet maahan laittomasti lapsena.

Asiantuntijat pitävät esitystä enemmän kampanjapuheena kuin vakavana yrityksenä muuttaa lakia.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa