Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Nuoret ympäri maailman toista kertaa ilmastolakossa, Helsingissä lakkoilijat vetosivat Säätytalon edessä hallitusneuvottelijoihin

  • STT
Nuoret ilmastolakkolaiset vaativat kunnollisia ilmastotoimia aikuisilta ja poliitikoilta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN Nuoret ilmastolakkolaiset vaativat kunnollisia ilmastotoimia aikuisilta ja poliitikoilta. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Nuoret eri puolilla maailmaa vaativat perjantaina pikaisia toimia ilmastonmuutoksen estämiseksi. Vaatimuksia vauhdittaakseen nuoret olivat toista kertaa ilmastolakossa.

Berliinissä noin 5  000 opiskelijaa kokoontui ikonisen Brandenburgin portin luona. Paljon mielenosoittajia ilmastolakko keräsi myös esimerkiksi Hampurissa.

Helsingissä lakkoilijat seisoivat Säätytalon edessä, pitivät puheita ja lukivat vetoomusta ääneen megafoniin. Heidän oli määrä luovuttaa vetoomus tulevalle hallitukselle, mutta hallitusneuvotteluiden vetäjä Antti Rinne (sd.) ei ehtinyt aamukahdeksaksi sitä vastaanottamaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Ilmoitin eilen, etten kerkeä siihen mennessä paikalle. Vastaus oli, että ok, että he pahoittelevat, mutta ymmärtävät, Rinne kertoi ennen neuvottelujen alkua Säätytalossa.

Ainakin vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto ja keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni kävivät kuitenkin tapaamassa nuoria.

Suomessa alkaa keskiviikkona viikon kestävä maailman koululaisten ilmastokokous, johon on tulossa nuoria 70 maasta. Kokoukseen osallistuu 135 oppilasta ja sata opettajaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa