Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Ulkomaat

Interrail-passilla ei enää ensi vuonna voi matkustaa Britanniassa – rautatieyhtiöiden mukaan taustalla ei ole brexit

  • STT
Britannian rautatieyhtiöitä edustava ryhmittymä kertoo, että maan yritykset olisivat halunneet jatkaa Interrail-yhteistyötä. Kuva on Lontoosta St Pancrasin rautatieasemalta. LEHTIKUVA / AFP Britannian rautatieyhtiöitä edustava ryhmittymä kertoo, että maan yritykset olisivat halunneet jatkaa Interrail-yhteistyötä. Kuva on Lontoosta St Pancrasin rautatieasemalta. LEHTIKUVA / AFP
Reilaajat eivät vuoden vaihteen jälkeen voi käyttää Interrail-passiaan Britanniassa, rautatieyhtiöt kertoivat keskiviikkona. Brittiläiset ja eurooppalaiset yhtiöt syyttelevät asiasta toisiaan ja sanovat, että asialla ei olisi tekemistä brexitin kanssa.

Yli 30:tä eurooppalaista rautatieyhtiötä edustava Eurail kertoo, että vuoden 2020 Eurail ja Interrail -passit eivät käy Britanniassa, mutta tämän vuoden puolella ostetuilla voi vielä saarivaltiossa reissata.

Britannian rautatieyhtiöitä edustava ryhmittymä kertoo, että maan yritykset olisivat halunneet jatkaa Interrail-yhteistyötä. Heidän mukaansa yhteistyö päättyy, koska Britanniassa oli lopetettu Eurail-kokeilu.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Interrail-passi mahdollistavat tällä hetkellä Euroopan unionin kansalaisten junamatkailun 31 maassa, kun taas Eurail-passia käyttävät Euroopassa matkustajat EU:n ulkopuolelta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa