Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Ulkomaat

Karille ajanut Princess Anastasia seilasi torstai-iltana Helsinkiin – jatkoi matkaansa Pietariin hieman aikataulusta jäljessä

  • STT
Keskiviikkoiltana Tukholman liepeillä karille ajanut Princess Anastasia -matkustajalaiva saapui Helsinkiin myöhään torstai-iltana ja pääsi jatkamaan matkaansa kohti Pietaria hieman aikataulusta jäljessä. Länsiterminaalista kerrottiin STT:lle, että laiva lähti satamasta puoliltaöin. Alun perin lähtöajaksi oli arvioitu kello 23.30 torstai-iltana.

Pietarissa laivan on määrä olla perjantaina kello 12:n ja 13:n välillä. Länsiterminaalista ei osattu arvioida, myöhästyykö laiva aikataulustaan myös Pietarissa.

Aluksen omistavan Moby SPL -laivayhtiön verkkosivujen mukaan laiva palaa Pietarista Helsinkiin aikataulun mukaisesti lauantaiaamuna kello 8.00. Länsiterminaalista kuitenkin kerrottiin, että saapumisaika varmistuu vasta lähempänä lauantaita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Keskiviikkoisen karilleajon syy oli ilmeisesti laivan moottorien sammuminen sähkökatkon seurauksena. Laiva hinattiin takaisin Tukholmaan tarkistettavaksi.

Princess Anastasialla oli onnettomuushetkellä kyydissään henkilökunta sekä 1  065 matkustajaa. Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut, ja ruotsalaismedioiden mukaan matkustajat saivat lähteä alukselta maihin odottamaan tarkistuksen valmistumista.

Hälytys pelastusviranomaisille tuli ruotsalaismedioiden mukaan hieman kello kuuden jälkeen illalla. Hälytyksen meripelastukselle teki silminnäkijä, joka oli huomannut laivan poikenneen tavanomaiselta reitiltään.

Moby SPL perustettiin vuonna 2016, kun St. Peterline ja italialainen Moby Lines yhdistyivät.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa