Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Hawking ennustaa: Avaruuteen omavaraisia siirtokuntia

Professori Stephen Hawkingin mukaan ihmiskunta sahaa omaa oksaansa. Englantilaisprofessori uskoo, että nykymuotoisen ihmiskunnan suurin uhka ovat ihmiset itse huonoine päätöksineen.

BBC:n mukaan Hawking uskoo ihmiskunnan suurimpien uhkien olevan ydinsota, ilmaston lämpeneminen ja uudet virukset. Hän uskoo, että tieteen ja teknologian kehitys tuo "uusia tapoja, joiden takia asiat voivat mennä pieleen".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hawking uskoo ratkaisun löytyvän avaruudesta. Hän ennustaa, että ihmiskunnan on levittävä uusiin maailmoihin selviytyäkseen.

- Maailman tuhoutumisen todennäköisyys voi olla tällä hetkellä pieni, mutta se kasvaa ajan mittaan. Seuraavan tuhannen tai kymmenentuhannen vuoden aikana siitä tulee lähes varmaa, Hawking sanoo.

Hawkingin mukaan ihmisten olisi pitänyt siihen mennessä perustaa siirtokuntia avaruuteen, jotta katastrofi ei tarkoita ihmiskunnan loppua. Aivan lähitulevaisuudessa avaruusasumista ei vielä nähdä.

- Avaruuden omavaraisia siirtokuntia ei tulla näkemään ainakaan seuraavan sadan vuoden aikana, joten meidän on oltava varovaisia.

Lähde: BBC

http://www.bbc.com/news/science-environment-35344664

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa