play

5 vinkkiä, joilla teinin saa viihtymään kesämökillä

Kaupallinen yhteistyö: Hobbyhall.fi

1.  Hanki teinille hauskaa tekemistä veden äärelle

Mainos. Perinteinen soutuvene tai onkiminen eivät välttämättä innosta teiniä mökkireissulle. Jos kesämökillänne on kuitenkin oma ranta tai uimaranta lähellä, voit tuoda mökkireissuun mielenkiintoa satsaamalla uima- ja vesiliikuntavälineisiin.

Suosittu vesiliikuntalaji etenkin nuorten keskuudessa on sup-lautailu. Ilmatäytteiset sup-laudat ovat usein edullisempia ja niitä on helpompi kuljettaa kuin kovia lautoja. Aloittelijalle sopii leveämpi sup-lauta. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy sup-laudan, melan, ilmapumpun ja kuljetuskassin sisältäviä settejä esimerkiksi Ozean-, Bestway- ja Aqua Marina-merkeiltä.

Sup-lauta tarjoaa kivaa tekemistä vesillä lämpimänä kesäpäivänä. Suppailun lisäksi voit hankkia kesämökille uimapatjoja, jättiuimarenkaita sekä mukavat aurinkotuolit, jotka houkuttelevat myös perheen teiniä viettämään aikaa uimarannalla.

2.  Nämä kesämökille sopivat pelit ja ulkolajit voivat innostaa teiniä

Tikanheitto ja petankki voivat olla teinin mielestä ihan kalkkisten hommia, mutta onneksi pihalla voi pelailla monia muitakin pelejä. Jos mökin pihasta löytyy tasainen hiekka- tai nurmikkoalue, mölkky tai minigolf ovat hauskoja pelejä, jotka voivat innostaa myös teiniä.

Mikäli kesämökin piha-alue on isompi tai omistatte tontin ympäriltä metsää, kesämökillä voi harrastaa myös enemmän tilaa vaativia lajeja. Kesämökille sopivia ulkolajeja ovat esimerkiksi frisbeegolf tai maastopyöräily.

Sadepäivien varalta tekemistä kannattaa varata myös sisälle. Pelikorttien lisäksi mökille voi hankkia kiinnostavia lautapelejä, joita voitte pelailla yhdessä iltaisin tai sadesään sattuessa. Haastetta tarjoaa myös vaikkapa teinin lempielokuvaan tai -sarjaan perustuva LEGO-rakentelusetti. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy useita lautapelejä ja LEGO-settejä lapsille, koko perheelle sekä aikuisempaan makuun.

3.  Varaudu oman tilan tarpeeseen ja kavereiden kyläilyihin

Teini-ikäinen haluaa todennäköisesti välillä omaa rauhaa, varsinkin jos kesämökillä ovat samaan aikaan myös nuoremmat sisarukset. Jos kesämökillä ei ole teinille omaa rauhallista tilaa, teltta tarjoaa rauhallisen sopen. Hanki kesämökille veden- ja tuulenkestävä teltta, jossa teini voi myös halutessaan yöpyä.

Seuran puute on monille teineille tärkeä syy jättää mökkireissu väliin. Oman ikäisten kavereiden seura on tärkeää kesälomallakin, varsinkin jos sisarukset eivät ole samanikäisiä. Kaverin ottaminen mukaan mökille voi saada teinin viihtymään kesämökillä huomattavasti paremmin.

Kesämökille kannattaa hankkia varapatja sekä ylimääräiset vuodevaatteet kavereita varten. Jos kesämökki on pieni, voi teini yöpyä kaverinsa kanssa myös teltassa. Varaa silloin mökkivieraalle ylimääräinen makuupatja ja makuupussi.

4.  Spesiaalit jutut houkuttelevat kesämökille

Kesämökistä voi luoda houkuttelevamman paikan hankkimalla sinne jotain erityistä, jota ei ole kotona. Arkiruokaa ja -rutiineja miellyttävämmät vaihtoehdot voivat myös saada teinin innostumaan mökkeilystä.

Jos mökillä on tilaa, voit harkita hankkivasi sinne esimerkiksi biljardipöydän tai muun teiniä innostavan vapaa-ajan välineen. Vohvelirauta tai SodaStream mahdollistavat teinille mökkiherkkujen valmistamisen. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy monia vapaa-ajan viettoon sopivia tarvikkeita sekä keittiölaitteita maistuvien mökkiruokien loihtimiseen esimerkiksi Philips-, Electrolux- ja OBH Nordica-merkeiltä.

Mökkireissulla voi olla vapaammat säännöt esimerkiksi nukkumaanmenoaikojen ja napostelun suhteen. Tulemalla vastaan säännöissä teinin voi saada lähtemään mökille ilman suurta vastustusta.

5.  Mahdollista teiniä kiinnostava vapaa-ajanviettotapa myös mökille

Kenellä tahansa on tylsää, jos kesämökillä ei pääse tekemään itselleen mieluisia asioita. Teinille tärkeitä asioita voivat olla esimerkiksi kavereiden kanssa jutteleminen, sosiaalinen media, tietokonepelit tai vaikkapa oma urheiluharrastus.

Jos kesämökillä on tarkoitus viettää useita päiviä tai viikkoja, kannattaa huolehtia siitä, että perheen teini-ikäisellekin löytyy mieluista tekemistä. Mieti siis, mitä teini-ikäinen lapsesi tekee yleensä vapaa-ajallaan ja pyri mahdollistamaan ainakin osa hänelle tärkeistä asioista myös kesämökillä.

Hyvä nettiyhteys ja puhelimen latausmahdollisuus ovat monille tärkeitä. Mikäli pelaaminen on nuorelle tärkeää, mutta kesämökillä ei ole tietokonetta, harkitse jonkun muun nuorta innostavan pelilaitteen hankkimista. Aktiivisesti urheilevan teinin olisi tärkeää saada pitää yllä harrastustaan jollain tavalla myös mökillä.

Jos kesämökki sijaitsee suht lähellä kotianne tai kyläkeskusta, kesämökillä oleva polkupyörä mahdollistaa teinille liikkumisen. Hän voi käydä välillä moikkaamassa kavereitaan tai polkea vaikka lähikauppaan ostoksille. Jos teinillä on mopokortti, kesämökillä voi olla myös mopo tai skootteri. Mahdollisuus liikkua mökiltä välillä muualle voi olla teini-ikäiselle merkittävä viihtyvyyttä lisäävä asia.

Sisältö on Karjalaisen yhteistyökumppanin tuottamaa.

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi