play

Kuuntele Aitiopaikalla-podcast: Sentteri Mikael Laihonen ja apuvalmentaja Petri Velling käyvät läpi Katajan erikoisen kauden käänteitä – "Olihan se pieni tyrmäys, kun kapteeni jätti laivan pari päivää ennen pudotuspelejä"

Jarmo Sieviläinen

Aitiopaikalla-podcastissa liikutaan tällä viikolla koripallon maailmassa. Mukana ovat Korisliigan välieräsarjaa tahkoavat Joensuun Katajan apuvalmentaja Petri Velling, 39, ja sentteri Mikael Laihonen, 28. Ohjelmaa juontaa Karjalaisen urheilun tuottaja Jarmo Sieviläinen.

Velling ja Laihonen kertovat ajatuksensa käynnissä olevasta välieräsarjasta Salon Vilpasta vastaan ja kuluneen kauden vaiherikkaista käänteistä. Käsittelyssä on myös Mehtimäkihalli, jossa Kataja pelaa ensimmäistä kertaa perjantaina. Uudessa hallissa koripallo-ottelua mahtuu seuraamaan 2 500 katsojaa.

– Hallissa on kiinteä parketti, mikä tuo ison eron Joensuun areenan palasista rakennettuun kenttään. Vielä kun korirautoja saadaan löysemmiksi, niin hyvä tulee, ja on kivempi heittää, valmentaja Velling toteaa.

Ohjelmassa käydään läpi myös joukkueen ajatuksia siitä, että kapteeni Jamar Wilson lähti pois ratkaisupelien alla.

– Eihän se ihannetilanne ole, että kapteeni jättää laivan pari päivää ennen pudotuspelejä. Olihan se pieni tyrmäys. Mutta meillä oli jo alla pelejä ilman "Jammua". Ja aina kun joku on poissa, niin minuutit siirtyvät jollekin muulle. Esimerkiksi nuoren Valtteri Mervolan vastuu kasvoi ja hän onkin pelannut esimerkillisesti. Lisääntynyt vastuu ruokkii varmasti hänen itseluottamustaan ja tulevaisuuden otteita, Laihonen näkee.

Kuva: Juha Inkinen

Mainos alkaa
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kataja ja myös Laihonen ovat kärsineet viime vuosina loukkaantumisista.

– Kun viime syksynä nilkka osoitti väärään suuntaan, niin elin synkkiä hetkiä. Mietin, joudunko lyömään tossut kokonaan naulaan. Selvisin onneksi säikähdyksellä, mutta ovathan nämä edellisvuodet olleet henkisesti vaikeita, Laihonen myöntää ohjelmassa.

Podcastissa kuullaan perinteiseen tapaan myös urheilumaailman plussia ja miinuksia. Aitiopaikalla-ohjelma on kuunneltavissa myös Radio Rexissä keskiviikkoisin kello 18 jälkeen.

Kaikki Aitiopaikalla-podcastit löytyvät Karjalaisen verkkosivuilta täältä.

Kuva: Niko Jouhkimainen

uusimmat

Tarinat

Tarinat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Luetuimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta

LÄHETÄ KUVA TAI VIDEO

Näitkö jotain mielenkiintoista? Lähetä kuva! Voit lähettää Karjalaiselle uutiskuvien ja - videoiden lisäksi ajankohtaisia kuvia, jotka ovat hienoja, mielenkiintoisia, hauskoja tai kertovat erikoisista asioista.

whatsApp

Whatsappilla:

Numeroon 050 3500 245

phone

Toimitus, uutisvihjeet:

010 230 8110

email

toimitus@karjalainen.fi