Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Luonto ja erä

Metsästäjät: Susia metsästettävä tehokkaammin

  • Karjalainen
Luonnonvarakeskuksen (Luke) julkaisemat luvut Suomen susikannan kehityksestä puoltavat suden metsästyksen lisäämistä, Suomen Metsästäjäliitto arvioi.

Luken tänään julkistamien tietojen mukaan Suomessa oli helmikuun lopussa 200-235 sutta. Viime vuoden tammikuussa Luke arvioi susikannan kooksi 220-245 sutta. Tämän vuoden lukema on ajalta sudenmetsästyksen jälkeen, kun taas vuoden 2015 lukema kuvaa tilannetta ennen metsästystä.

Luken mukaan tämän vuoden kanta-arviossa on otettu huomioon juuri päättyneen sudenmetsästyksen saalis ja tiedot muutoin kuolleista susista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Metsästäjäliitto tulkitsee lukuja niin, että Suomen susikanta kasvaa edelleen.

Luken luvut osoittavat, että susikannasta on poistunut noin neljännes, kun kannan kokonaispoistuma voi olla noin 30 prosenttia ilman kannan vähenemistä, Suomen Metsästäjäliitto huomauttaa. Kannanhoitosuunnitelmassa on määritelty laumojen määräksi 25, kun nyt kannassa arvioidaan olevan 37-39 laumaa.

Näillä perusteilla Suomen Metsästäjäliitto katsoo, että susikannan kasvu on pysäytettävä.

- Suden kannanhoidollinen metsästys onnistui erittäin hyvin ja sitä tulee jatkaa myös tulevalla metsästyskaudella. Susikannan kasvu on hidastunut, mutta kasvu jatkuu edelleen.

- Tämän vuoksi suden metsästystä tulee tehostaa huomattavasti koko maassa tulevalla metsästyskaudella, liitto sanoo tiedotteessaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa