Torstai, 15.11.2018 
Janika, Janita
Koti ja perhe

Joensuussa on Suomen vilkkain kierrätyspiste - arkipäivinä jo viikonloppua vilkkaampaa

  • Liisa Yli-Ketola
  • Marko Puumalainen
Johanna Erholtz on kierrättänyt jo useiden vuosien ajan. Viimeisimpänä hän aloitti muovin kierrätyksen. Johanna Erholtz on kierrättänyt jo useiden vuosien ajan. Viimeisimpänä hän aloitti muovin kierrätyksen.
Suomen vilkkain kierrätyspiste sijaitsee Joensuun Prisman takapihalla. Siellä aloitettiin helmikuussa pakkausmuovin kerääminen, minkä suosio yllätti keräyspisteen järjestäjät Rinki-osakeyhtiön ja Prisman.

Pakkausmuovia kerätään jo ensimmäisen vuoden aikana noin 50 tonnia.

Pakkauskartonkia kerätään tämän vuoden aikana jo kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna, yhteensä noin 80 tonnia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Prisman johtaja Petteri Väyrynen sanoo, että arkipäivät ovat alkaneet kierrätysasiakkaiden suosiossa ohittaa viikonloput. Hän myös uskoo asiakkaiden ymmärryksen puutteeseen siinä, että muovipakkausten kierrätyspisteelle tuodaan ajoittain pulkkia ja ämpäreitä, jotka eivät sinne kuulu.

- Uskon, että ihmisillä on vilpittömyyttä ja tietämättömyyttä. Aina ei ajatella pakkaus-sanaa. Vielä tämä asiana haasteellista ihmisille, Väyrynen puntaroi.

Hän iloitsee siitä, että uusi kierrätysasetus, jossa tuottajan on järjestettävä lasi-, metalli- ja muovipakkausjätteen kierrätys, siirtyi nopeasti teoiksi.

- Ensi vuonna sadan tonnin raja rikkoutunee, hän ennustaa.