Tulosta tämä sivu
Luonto ja erä

Idän metsästäjät eivät panttaa saaliitaan

Suomessa on tätä nykyä noin 300 000 metsästäjää. Näistä noin 5 400 on saanut Luonnonvarakeskus Lukelta kirjeen, jossa se tiedustelee kultakin, miten usein metsällä on vuoden 2016 aikaan käyty ja miten paljon saalista on tullut. Luke odottaa vastauksia viimeistään tämän kuun 24. päivään mennessä, mutta jo viime viikolla oli runsaat 40 prosenttia lähettänyt omat tietonsa.

Näyttää siltä, että itäisen Suomen metsästäjät eivät halua pantata saaliitaan vaan kertovat mielellään viranomaisille, miten täynnä tai tyhjä reppu on ollut jahdista palatessa. Luken mukaan eniten vastauksia on saatu tähän mennessä Pohjois-Karjalasta. Pohjois-Savo ja Kaakkois-Suomi seuraavat heti perässä.

Viranomaiset ovat pitäneet metsästystilastoa vuodesta 1996 lähtien. Luke ei kerää numeroita numeroiden vuoksi vaan seuraa niistä riistakantojen kehitystä ja saalismääriä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyselyn saaneitten metsästäjien toivotaan antavan vastauksena sähköpostitse Luken verkkosivujen välityksellä, mutta kirjallinenkin vastaus kelpaa.

Tutkija Leena Forsman Lukesta sanoo, että ”saalisarvioiden luotettavuus on täysin riippuvainen vastaajien aktiivisuudesta”. Tärkeää on ilmoittaa myös, jos metsästys on jäänyt väliin, vaikka vuotuinen riistanhoitomaksu olisikin maksettu.

Artikkeliin liittyvät